Afhankelijk van je wensen of klachten, is er een passende of onstpannende  behandeling. Twijfel je of weet je niet goed wat past bij jou vraag? Ik geef je graag advies.  

Welke Behandelingen voor massage in Amersfoort bied ik?

 

Ik vind het belangrijk dat je na een behandeling direct resultaat merkt. Daarom kun je bij mij terecht voor onder andere stress-verlichtende massages maar ook voor klachtgerichte behandelingen. Daarbij kijk ik gericht naar je klacht die je ervaart en daarop ga ik dan specifiek behandelen.

Bij mij kun je terecht voor de volgende massages vanuit mijn praktijk in Amersfoort. Natuurlijk denk ik graag mee welke behandeling bij jouw past. Twijfel je of weet je niet goed wat past bij jou wensen of vraag, neem dan contact met mij op voor persoonlijk advies.

Calmmind

Met ritmische strijkbewegingen behandel ik de aangedane gebieden. Daarbij nemen we ook de ademhaling mee en eindigen we met een zachte hoofdmassage. Deze behandeling is rustgevend en herstelt de energiebalans. Het brengt je lichaam in een diepe staat van ontspanning, zodat je hoofd tot rust kan komen en je je gedachten kunt loslaten.  

Calmmind ontspanningsmassage:
Duur 1 tot 1,5 uur
1 uur behandeling € 65,-

1,5 uur behandeling € 80,-

Stressrecovery

Het doel van deze massage is dat je minder spierspanning ervaart en dat je lichaam kan herstellen. Daarbij besteed ik extra aandacht aan je hoofd, nek, schouders, handen en voeten of gewenst een specifiek klachtengebied. Deze behandeling is vooral geschikt als je al langere tijd stress ervaart. Je ervaart weer hoe je lichaam is als het vrij is van stress en gedachten. 

Hoofpijn- en nekbehandeling:
Duur 60 minuten Kosten voor de behandeling  € 65,-

Intensive muscle release

Deze behandeling is bedoeld om specifieke klachten te verlichten of zelfs te verhelpen. Het is geconcentreerde, diepgaande behandeling van de spieren, die de doorstroming  in de spieren en het weefsel verbetert. Tijdens de behandeling neem ik ook eventuele triggerpoints of fascia mee om zo veel mogelijk effect te bereiken.

Intensive muscle release behandeling
1e behandeling 1,5 uur € 80,–

vervolgbehandeling 60 min € 65,–

Triggerpoint behandeling

`Een triggerpoint-massage is een behandeling bij pijnklachten of functie uitval. In de intake krijgen we je klachten en de voorgeschiedenis helderder.

Wat zijn Triggerpoints?

Triggerpoints zijn een bijzonder veel voorkomend natuurlijk fenomeen. Niemand ontkomt eraan of is er immuun voor. Bij de meeste mensen zijn triggerpoints ergens in hun spierstelsel aanwezig, al was het maar in een latente toestand.

Een myofasciale triggerpoint is een “hypergevoelige plek” in de skeletspier die verband houdt met een zeer gevoelige voelbare verdikking in een strakke streng. Bij het uitvoeren van druk is de plek pijnlijk en kan herkenbare afgeleide pijn, of gevoeligheid, disfunctieverschijnselen oproepen. Simpel gezegd betekent dit dat een triggerpoint een gevoelig plekje is in een strakke streng spierweefsel dat pijn doet als je er op drukt. Als je erop drukt kan dit symptomen waarvan je last hebt opnieuw opwekken en zo bevestigen dat je het juiste punt hebt gevonden.

Drukpunten

* Mensen hebben het vaak over ‘drukpunten’ terwijl ze ’triggerpoints’ bedoelen. Dat is begrijpelijk omdat je in beide gevallen druk uitoefent. Maar een drukpunt is de plaats op een slagader waarop je druk uitoefent om het bloeden uit een wond te stelpen. Drukpunten en triggerpoints kunnen vlak naast elkaar liggen, maar hebben niets met elkaar te maken. De term ‘drukpunt’ wordt ook gebruikt in de Shiastsu en reflexologie, maar ook dat is niet hetzelfde als een triggerpoint.

* Uit handboek triggerpoint therapie – Clair Davies & Amber Davies 2013

Na de anamnese behandel ik de actieve triggerpoints door de juiste druk uit te oefenen. De behandeling de zal  doorbloeding verbeteren en afvalstoffen zullen verdwijnen. Daarmee komt er weer ontspanning in de aangedane spier en het klachten gebied. Zie ook de speciale pagina Triggerpoint. 

Triggerpoint behandeling
1e behandeling (intake) altijd 1,5 uur uur € 80,-
Vervolg behandeling 45 min € 60,-

Let op: nogmaals een Triggerpoint behandeling is geen ontspanningmassage maar een klachtgerichte behandeling.

Fascia release behandeling

Bij fascia release ligt de focus niet langer op de spieren, maar op de fascia. (Ook wel bindweefsel genoemd).  Dit is de steunende en beschermende laag van weefsel rondom de spieren, botten, bloedvaten of zenuwen. Fascia is 3d en zit in je hele lichaam. Het behandelen van de fascia is een goede manier om spanningen en oude trauma’s in het weefsel vrij te laten komen en zo blessures of bewegingsbeperkingen op te lossen. Oude littekens (trauma) kunnen vaak de oorzaak zijn van bewegingsbeperking, pijnklachten of een oorzaak zijn van het uitblijven van het verbeteren van sport prestaties. Het behandelen van littekens is een belangrijk onderdeel van een behandeling. 

Fascia release behandeling 
1e behandeling (intake) altijd 1,5 uur € 80,–

Vervolgbehandeling 60 min € 65,–
Vervolgbehandeling 45 min € 50,–

Wat is Fascia?

Fascia is een complex netwerk van weefsel in het menselijk lichaam, het omvat zowel diepe als oppervlakkige lagen en is drie dimensionaal. Fascia dient als een beschermende en steunende laag voor spieren, botten, bloedvaten en zenuwen. In de fascia bevinden zich ook belangrijke receptoren. Fascia speelt ook een belangrijke rol bij het ondersteunen van de bewegingsvrijheid en is betrokken bij pijn en beperkte beweging door het vasthouden van spanningen. In de recente jaren is er meer aandacht gekomen voor de studie en behandeling van de fascia, waaruit blijkt dat door het oplossen van spanningen en oud(er) trauma in het weefsel blessures en of beweging beperkingen kunnen worden opgelost.

Is fascia dan hetzelfde als bindweefsel? Fascia is een soort bindweefsel. Het is een specifiek type dat zich uitstrekt door het hele lichaam en de verschillende structuren verbindt, beschermt en ondersteunt. Bindweefsel is een algemene term die verwijst naar weefsels in het lichaam.

Waarom Monkey Mind massagetherapie

  • Direct verschil na een behandeling
  • Klachtgerichte en effectieve massagebehandeling
  • Ook triggerpoint-massage en fascia release
  • Elke massage is volledig afgestemd op jou en je klachten
  • Ook herstel van (langdurige) lichamelijk klachten of beperking door littekens
  • Focus op het hele lichaam (O.a. je zithouding of bewegingsbeperking)
  • Altijd persoonlijke adviezen om het effect te behouden
  • Op jouw klacht gerichte advies en zelfbehandeling instructie 

Massage in Amersfoort Boeken?

Ben jij gespannen en ervaar je veel stress? Of heb je al langere tijd onverklaarbare klachten? Ik help je graag aan meer ontspanning en verlichting van je klachten met een effectieve massage in Amersfoort.

Bel of mail me voor een eerste kennismaking. Dan kijk ik graag samen met jou hoe ik je het best kan helpen. 

Monkey Mind Massage therapie

Wageningeberg 21

3825GR in Amersfoort

Aangesloten bij Triggerpoint coach

Bel, mail of app voor een afspraak

Massageruimte